Sanatatea pe primul loc

mereusanatos



ioana.macar@gmail.com

Curata acneea natural

14/01/2013 16:35

Cel mai mare organ al corpului uman, pielea este primul scut de protectie impotriva factorilor daunatori din exterior. Caldura, frigul, toxinele, produsele de ingrijire nu prea bine alese, precum si dereglarile hormonale, bagajul genetic sau micile accidente casnice provoaca de la acnee pana la rani sau arsuri. Ca sa scapi de ele, foloseste-te de plante!

Acneea e o boala a pielii, dar si a sufletului, fiindca naste complexe adanci. Lupta cu ea din pripa, chiar de la primele leziuni, si ajuta-te cu plante!

Acneea face ravagii, in adolescenta, dar e tot mai prezenta in randul maturilor si al femeilor insarcinate. Leziunile apar in prezenta unei bacterii specifice (Propionibacterium acnes), dar o cauza clara nu s-a putut evidentia nici pana azi. Se pare insa ca acumularea de toxine, digestia proasta, dereglarile hormonale, bagajul genetic, o imunitate deficitara sau un cumul a acestor factori duc la aparitia cosurilor. Pentru a invinge cosurile de pe fata si corp, natura are arme redutabile: plante care purifica organismul, usuca leziunile, curata porii, tempereaza productia de sebum a pielii si vindeca cicatricile. Gasesti in continuare cateva retete de leac.

In uz intern, ia pulbere de radacina de brusture  (o lingurita de 3-4 ori pe zi), luminita-de-seara sau trei-frati-patati.

Aplica pe leziuni gel sau crema pe baza de aloe vera, comprese cu galbenele, zeama de urzici.

Pune 50 g de radacina de iarba-mare, maruntita pana ce devine pulbere, toarna 100 ml de apa. Fierbe in clocot timp de 30 de minute. Adauga in amestec 50 g de unt nesarat. Cu alifia obtinuta, unde de doua ori pe zi zonele afectate de acnee.

Prepara un amestec din 15 g iarba de sunatoare, 15 g de radacina de brusture, 15 g frunze de nuc. La un pahar cu apa, pune o lingura din acest amestec, fierbe, iar din decoctul obtinut bea 2-3 cani pe zi.

Amesteca 25 g frunze de mesteacan, 25 g frunze de urzica, 25 g frunze de melisa, 25 g frunze de salvie. Cu o cana de apa clocotita, opareste o lingura din acest amestec. Din aceasta infuzie, bea cate o cana dimineata si seara.